onsdag 3 april 2013

Tjockisar- de mest mobbade och diskriminerade!

Ibland undrar jag hur barn som är tjocka har det. När man som vuxen kan bli så irriterad över allt prat om hur farligt överviktiga lever, hur känner sig då inte ett barn som inte kan värja sig på samma sätt.
- En smal person som fetnar till.
Så beskrev en person ur mitt förflutna mig, och det är nog sant, fast just nu känns det inte som om jag skulle komma ur det här.

Men samtidigt är det som om det är helt okey för andra att hålla på att tala om för en hur fet man är och att man borde tänka på sin hälsa.
Kolla på nyheterna! Går det en enda dag utan att det talas om fetmabomben eller sockerbomben eller något liknande?

Är det några som är diskriminerade och mobbade i det här samhället så är det väl vi som är överviktiga!
Det borde finnas en lag som värnade oss och vår integritet!

Jag tror att jag ska börja tala om för jämnåriga 70-åringar hur rynkiga de är, för i det fallet slår de nog oftast mig!







4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Visst är det, dessvärre, legitimt att mobba tjockisar och kunskapen om hur lite vi människor egentligen kan påverka vår egen vikt sprider sig alltför långsamt. Ännu är det många som tror att det bara är att äta mindre och springa mer. Men de har fel!

Det finns dock de som vet bättre och har börjat sprida kunskap. Här är några bra bloggar och sajter om du är intresserad:

http://ettsotareblod.se/
http://www.skaldeman.se/index.html
http://www.sunsoft.se/
http://fethalsa.wordpress.com/
http://annikadahlqvist.com/

nya tant lila sa...

Tack,jag ska kolla!

LFL sa...

Det är ju samma argumentation, som när alkolister anklagar nykteristerna för diskriminering, för att de säger att alkoholism är självförvållad. Slav under lasten!

(Men å andra sidan har vin & Spritlobbyn lyckats lura t.o.m helnykteristerna i kd att alkholism är en sjukdom, som den enskilde inte alls kan rå för. Ska alla "friska" underkastas restriktioner för att några är sjuka? Så lyder budskapet.

Du som klagar på att det fjäskas för mycket för alkohol- och narkotikamissbrukarna, borde kräva av dig själv det du kräver av andra. Sluta skylla ifrån dig på människor som i grunden vill dig väl!

nya tant lila sa...

Fast de som tjatar ska kanske inte vara ÄNNU fetare själva!