fredag 2 december 2011

Varannandagsmänniskan

Numera är jag en varannandagsmänniska, i full gång ena dagen och dödstrött och utslagen nästa. Idag har det varit en nästa-dag, för igår var jag på föreläsningar och information om "Attraktion Blekinge" från kl 9.30 till kl 16 ute på Eriksberg, viltnaturparken, som har en jättefin konferensanläggning och härlig mat. Den här gången fick vi betala, fast man kan misstänka att de flesta som var där hade någon som betalade för dem.
Det är bra med sådana sammankomster för det betyder nätverkande. Flera av oss träffas gång på gång. Det är spännande att höra, speciellt av kvinnor, hur nya verksamheter kommer igång. Några av oss följde förra året seminarier för kvinnor om hur man startar eget.

Detta har jag gjort, men inte för att jag begriper mycket av det, och jag har säkert gjort en hel del fel.

Men för att återgå till gårdagen så hade vi några utmärkta föreläsare, som dels speglade hur de uppfattade det som är typiskt svenskt och dels berättade om vad tyska och polska turister kan förväntas vilja ha när de kommer hit.
Föreläsningen om oss som svenskar framfördes med stor humor, och gav oss många goda skratt. Bland annat tog föreläsaren upp vår åldersfixering och våra absoluta krav på exakta tider, samt vårt ständiga sammanträdande. Allt var sant! Varför måste man ha åldern med när man skriver om någon i tidningen?
De exakta tiderna gör mig nervös, när jag ska göra något, för jag vet att jag kommer att fara iväg i sista minuten (sällan försent, men ofta i absolut sista minuten) om jag inte planerar att åka långt i förväg.
Jag skulle nog ha bott i Sydeuropa!

Nu får jag se om energin ökar till i morgon. Dagen idag har varit en slö dag.

Inga kommentarer: