tisdag 13 december 2011

Dagar av betydelse

Dagar, då någon vi känner och håller av är född eller har dött, får ju ofta stor betydelse för oss. Min mors födelsedag den 2 december och hennes dödsdag den 5 december minns jag alltid.
När jag läste en kommentar på en blogg nyss, kom jag just på vilken dag som just passerat.Det har jag inte tänkt på idag. Är det inte första gången som jag inte har tänkt på det? Ja, eller kanske andra...

Nu skickar jag inte längre några födelsedagskort eller mejl den dagen. Förlorar människor ibland i betydelse för oss eller är det bara så att vi bedövar minnet av dem? För så lättväckt var det att bara några helt allmänna ord på en blogg fick det att vakna.

Nu har jag satt fram mina lucior på en bricka, och i morgon ska katten och jag se Lucia på TV. Kanske ser jag en riktig Lucia också senare, jag får väl se... Jag håller hårt på högtidsdagar, även om jag ibland tillbringar dem ensam med katten Bellman. Och egentligen gillar jag att strosa runt ensam här hemma med katten, som är innekatt på vinterhalvåret,  i mina fyra rum.
Men lussekatterna hade jag glömt att köpa, (nej, de bakar jag inte) så det blev till att fara ner till affären ikväll, och bara dyraste sorten fanns kvar. Man kan väl inte vara utan lussekatter och pepparkakor på Lucia! Kanske var jag lite veckovill idag!? Fast jag var sista gången på kalligraficirkeln på förmiddagen, och den var ju faktiskt på måndagarna.

Inga kommentarer: