onsdag 7 december 2011

Selektiv varseblivning

Att vi ser, hör och lägger märke till olika saker i livet är ju självklart, men att man bland människor som man räknar som "folk av samma sort som man själv" kan så olika saker är kanske mera förvånande. Jag kan inte mycket om sport. Dessutom är jag urdålig på namn (har alltid varit men jättebra på att minnas siffror, årtal och sådant). Men jag trodde att jag var hyfsat orienterad på även modern musik. Det vet jag nu att jag inte är, efter ett mycket trevligt korsord till musik som vår gruppledare i fp hade gjort och som han lät oss försöka göra vid julbordet i söndags. Jag kan knappast mer än Playtones som kommer från grannbyn här.
Men varför kan jag inget? Ja, lyssnar man inte på P3 o P4 och ser man inte TV4 är det inte stor chans att man kan sådant. Och detta gör jag sällan. I bilen brukar jag ha på P3 eller P4, men det är ju inte många minuter i veckan jag är där normalt.

Vissa saker ser jag inte heller. En f d kollega sade en dag om mig att jag var medveten om mode. Ja, det kanske jag är, men jag lägger inte ner några pengar på dyra kläder, men gärna något modernt varje år, fast  billigt.
Men fråga mig vad folk hade på sig när jag har varit i något sammanhang, och det vet jag nästan aldrig. Nu har jag bestämt mig för att verkligen kolla. Jag anstränger mig verkligen för att se hur åtminstone de närvarande kvinnorna är klädda.

I mitt nuvarande jobb kan jag också märka hur olika saker vi ser. Jag ryser när jag ska till Ronneby Brunn, och det finns många kvinnor i gruppen, för det finns 40 olika sorters träd där! Och alltid  är det någon som kommer med ett blad och undrar vad det är. Numera vet jag att alla  träd med röda bär inte är rönnar, som jag tidigare trodde. Det finns något som heter oxel också.
Min vinter ska jag ägna åt träd, fåglar och historia. Man lär sig mycket själv!

Inga kommentarer: