söndag 20 maj 2012

Värre med reportrar i maktens och brödraskapets knän!

Det finns många saker man kan bli konstigt dömd för i vårt land. Om du skadar en inbrottstjuv kan du bli dömd till exempel.

Vi vet väl alla att brottsprovokation inte är tillåtet och att man inte kan begå en brottslig handling i journalistikens tjänst. Det är ju detta som de reportrar som köpte vapen nu blir dömda för.
Men ibland behövs det nog att man tar till det tunga artilleriet för att verkligen avslöja svåra missförhållanden, och dit måste väl ändå vapenhandel höra.
Visst händer det att media- ibland utan att ha riktigt bra på fötter- hänger enskilda personer med svåra konsekvenser i dessas liv. Detta är mycket illa.
Men det allra värsta som kan hända är väl ändå när media sitter i maktens eller brödraskapets knän, vare sig detta gäller sossestyrning-misstänker att det är vanligare i s-tidningar (om nu sådana finns- fortfarande) eller -hemska tanke- frimureriet???

1 kommentar:

LFL sa...

Detta var dock inget som behövde avslöjas, eftersom justitieministern redan skrivit ett lagförslag om skärpta straff för vapenbrott. Men det var väl inte rafflande nog som nyhet? Undrar hur många "glin" i Malmö, som har skaffat vapen efter medias undervisning om hur lätt det är. Det har ju varit flera dödsskjutningar sedan dess. Det handlar ju inte bara om serieskytten. Tre mycket unga personer har gripits för ett av morden.

Av de reportage som stått att läsa med anledning av domen framgår inte om säljaren också har blivit gripen och dömd, men det verkar inte så. Reportern kunde väl själv ha tipsat polisen strax före, "så kan ni gripa oss båda". Men tydligen hade reporterna låst in pistolen i ett skåp på sitt hotell innan han gick till polisen. Var detta en tillämpning av det s.k. källskyddet? Eller fanns det en dold kamera? I så fall har jag missat det.

Tror du ens att det hade varit möjligt att göra ett dolda kameran-reportage hos Frimurarna? Några byggnadsarbetare höll på att riva en källarvägg, när källarväggen till det intilliggande Frimurarhuset också rasade. Gissa vad de fick se! Tillräckligt uppseendeväckande för att tillkalla journalister som tog bilder. Det såg ut som en gravkammare, med dödskallar från verkliga människor, vilka används vid ceremonier. Dödskult?