tisdag 8 maj 2012

Inte övertygande

Idag hoppas jag att ett förlag, som jag lämnade in ett manus till, läser nyheterna. Jag hade skrivit det i kyrklig miljö och lagt in saker som jag hade hört inom den kyrkliga världen. En del var självupplevt, annat var situationer som jag bara hade hört relateras.

Jag fick tillbaka manuset från ett av de större förlagen med motiveringen att det inte var övertygande. I stort sett allt var taget från olika verkligheter.
Nu hoppas jag att de läser om prästen som hade ett förhållande med en konfirmandassistent och som hade sex med henne i andaktsrummet!
Sådana häftiga saker har då inte jag upplevt men ryktena och berättelserna om vad som kan förekomma i en kyrka på läktaren och på andra ställen florerar.
Men dessa saker är tydligen inte övertygande för dem som inte lever i sådana miljöer. Vi, som har gjort det, vet att kyrkan ångar av undertryckta sexuella lustar. Ibland inte ens undertryckta.

3 kommentarer:

vally sa...

...den ångan finns säkert överallt.

Klara sa...

Ha ha ha! En god vän och jag pratade en gång om att skriva en bok om allt vi varit med om inom kyrkan. Vi konstaterade dock att det inte skulle gå, om vi inte tonade ner sanningen, eftersom ingen skulle tro ett enda ord. Verkligheten överträffar ibland dikten.

Hoppas din bok blir antagen. Jag skulle med glädje läsa den.

nya tant lila sa...

Vally, det håller jag inte riktigt med om.
Jag vilar på manuset för närvarande.
Och-som sagt- ingen tror på sanningarna av sekulära förlagsredaktörer. Måste fundera över var man kan få det publicerat.