fredag 25 maj 2012

Van att bli bespottad?

Jimmie Åkesson har gjort en polisanmälan om mordhot på Twitter. Det gjorde han givetvis helt rätt i.
Jag har i många år försvarat SD:s rätt att finnas till och att driva sin politik. Detta gjorde jag långt innan de kom in i riksdagen och långt före min bekantskap med en f.d. - mycket före detta! -sd-are. Dessa saker har alltså inget med saken att göra. Jag anser mig helt enkelt vara en människa som hyllar demokratin och som inte anser att människor ska bli mobbade, och definitivt inte i politiska sammanhang.
Jag kan inte bedöma om det finns högerextrema organisationer i bakgrunden till Sverigedemokraterna, men de tongångar mot den invandring som har varit och är förekommer nog i alla partier  

Ohlys och Juholts utspel förra året, när de inte skulle delta i partiledardebatten för att de blev felplacerade, sade naturligtvis mera om dem än om det utpekade partiet. Men nu har ju dessa vulgära gossar lämnat partiledararenan.

Före riksdagsdebuten var det turbulens i många kommuner och rena utfrysningen mot Sverigedemokraterna. Jag blir alltså väldigt illa berörd av sådant här vem den än gäller.
Alla partiledare var inbjudna till prinsessans Estelles barndop, men Jonas Sjöstedt hade förhinder. (Men till Nobelfesten var inte SD välkomna! Inbjudarna hade väl stenkoll på övriga inbjudnas åsikter!? Eller?)

Såg ni till Jimmie Åkesson vi barndopet? Nej, han föll i medieskugga. Dessutom fanns det på Twitter- såg jag någon som hänvisade till -en mycket osmaklig kommentar (säkert flera) från någon som, givetvis falskt, uppgav sig vara prins Daniel. Har folk inte hut i kroppen? Hur kan man falla så lågt?

Vissa människor är vana att bli bespottade. Ingen ska vänja sig vid det.
Det är bra gjort att polisanmäla! Det borde många fler göra, även om det inte får några konsekvenser.

Kvinnor som psykas och misshandlas, barn, ungdomar och äldre som mobbas, gå till polisen och anmäl plågoandarna!

2 kommentarer:

vally sa...

Toppen!

Glad Pingst!

nya tant lila sa...

Tack! Och alltså Glad pingst själv!