lördag 19 maj 2012

På skånska slott

Min bror och hans familj gillar helt uppenbart de skånska slotten. Och det är tack vare dem som jag, gamla systern och fastern, också får ta del av lyxen. För lyxigt är det där, och maten är ofta suberb.
Igår hade brudparet, min brorson och hans sambo,  som gifte sig på Örenäs slott, tur med vädret, som blev till solsken före vigseln nere vid havet med en underbar utsikt över vattnet.
Festen var fantastiskt välplanerad och som ett litet trevligt kuriosum fanns ett häfte med en presentation av alla de ca 60 gästerna. Själv fick jag lite extra språkkunskaper mig till godo!
Man njuter när allt flyter, när serveringen löper friktionsfritt och maten är ytterst välsmakande.
En härlig eftermiddag/kväll, och färden efteråt hem de 20 milen gick också bra! Och hemma mötte katten Bellman upp innanför dörren. Han hade varit totalt försvunnen vid min avfärd, för han hade helt klart märkt att det var resa på gång.

Örenäs slott ligger vid Glumslöv ett par mil söder om Helsingborg.

1 kommentar:

LFL sa...

Finns det slott där också? Och jag som trodde att de flesta svenska slotten ligger i Sörmland, på en dagsresas avstånd från Stockholm förr i tiden. Finns det någon huvudstad i närheten av Skåne?