söndag 20 maj 2012

Äcklig värme och lite av varje

Jag erkänner det, jag längtar till september och svalka. Nu har värmen redan börjat, och jag hatar värme! Det är äckligt, svettigt och klibbigt och som kronan på verket kommer små pigga mygg,
som har en oändlig kärlek till mig, som är allergisk mot myggbett.
Som ung gillade jag värmen. Hur kunde jag det?
Det är drygt tre månader till en förhoppningsvis skön och sval höst! Men det kan ju regna på sommaren också!

Inte heller förstår jag tjusningen i att äta halvt vidbränt kött eller korvar från någon grill. Min egen grill tippade ständigt när det ena benet  gick av och åkte till slut för några år sedan till sopstationen.  Jag har ännu inte köpt någon ny och begriper faktiskt inte varför jag skulle göra det.

När jag ändå är igång och gnäller...
Jag undrar om de får rätt på det gangstersverige som vi har fått nu. Det har säkert gått alldeles för långt redan i kriminalitetens etablerande här i landet. Vad jag är trött på detta! I natt drömde jag att gangstrarna gjorde inbrott i mitt hus, vad de nu skulle kunna hitta här!

Förra sommaren var jag jättesjuk. Någon kom hit och hade tydligen blivit smittad på vägen, smittade mig, och den hemska hostan höll i sig i åtta veckor, tror jag det var. Då fick jag inte sitta i solen i ett par veckor på grund av den medicin jag tog.
I stället var någon därute och sågade ner en massa grenar, och nu är trädgården full av ved, vad jag nu ska göra med den, jag som så sällan eldar i min öppna spis.

Usch vad jag är trött på en massa! Skulle vilja börja ett helt nytt liv någon annanstans!

Nu ska jag gå och lägga mig och sova middag!
Kanske är jag på bättre humör när jag vaknar.
Och biskopen kan inviga sin pigrimsled i vår kyrka utan min närvaro!


4 kommentarer:

Klara sa...

Själv älskar jag värmen. I dag har det varit en fullkomligt underbar sommardag. Kisarna har kunnat vara ute i sin innätade utegård ända sedan kl. 07.00 i morse.

"Grillproblemet" har vi löst genom att köpa en elektrisk grill. Eftersom vi sitter i samma innätade bur som katterna har vi valt bort kolgrillen (inga brända tassar här inte), till förmån för den elektriska. Detta medför dock att vi inte längre är lika sugna på att grilla. Elektrisk grill är mera som att steka på järnet. Simsalabim är grillbehovet inte längre lika starkt! Men strunt samma. Det viktigaste är att ALLA i familjen har det bra. Och - vill man ha grillad mat är ugnen fullkomligt suverän!

nya tant lila sa...

Jo, man kan ju sätta nät för katten! Det får kanske bli projektet i sommar i stället för vedsågning.
Man måste tänka på vad katterna hittar på. Jag bytte en bröllopspresent häromdagen för jag kom på att brudparet passade katter ibland, och jag hade köpt en hög tennljusstake som kunde välta!

vally sa...

Två sympatisörer.
Gillar inte utegrillning heller.
Ugnsgrillen är suverän och kan användas i alla väder.
Tror inte mina barn läser här.
De älskar att grilla och skulle bli mäkta irriterade på mej, som skriver detta.
Vännen, var inte ängslig. Det blir säkert inte varmt och detta går väl an. Visst är det skönt med lite omväxling.

nya tant lila sa...

Ja, vi får hoppas att det inte blir en sådan där hemsk varm sommar!
Och jag var nära att flytta till Italien en gång i tiden!