fredag 4 maj 2012

Dags för jobb!

Nu är det inte så länge tills jag startar årets säsongarbete med guidningarna. Det ska bli trevligt, även om jag önskar att jag var åtskilliga kilon lättare. De första kräver dock inte så mycket gående.

Idag har jag köpt en ny bok om Ronnebys kyrkor, som jag hade beställt för länge sedan. Historia intresserar mig, och jag har inte lyckats få det intresset förstört genom att läsa ämnet på universitetet. Det tog många år innan jag såg bokläsning som ett nöje efter mina universitetskurser i litteraturhistoria.

Det bästa med guidningen, frånsett att man träffar trevliga människor, är att man håller huvudet i trim. Det är en bra träning att komma ihåg både namn och årtal. Och om en månad har jag den första på tyska. Så nu får jag uppdatera de kunskaperna.

Jag ska försöka ägna sommaren åt att läsa intressanta böcker och påta i min trädgård. Vem vet det blir kanske pengar över till en Italienresa när guidningarna är över!

Det gäller bara att försöka ha det lugnt i sitt liv, så gott det går. Man behöver ju inte själv placera problem i det åtminstone!




Inga kommentarer: