lördag 12 maj 2012

Förmynderi/översitteri

Många är upprörda i Blekinge över att en gammal änkeman, som levde med sin sjuåriga hund och ett par katter, har blivit fråntagen sin hund, ska bli fråntagen sina katter och har fått djurförbud.
Mannen hade inte orkat rasta hunden ordentligt, och hunden hade skött sina behov på ovanvåningen dit mannen inte kunde ta sig. Hunden togs ifrån honom.

Han fick huset städat efter upptäckten, och en kvinna lovade att rasta hunden. Det hjälpte inte.
Idag finns det en jättestor artikel om hunden som sörjer och saknar sin matte.
Hunden var vid omhändertagandet vid gott hull, uppges det, och hade blank päls, men har sedan ätit dåligt och pälsen ser dålig ut.
Var hunden vanvårdad vid omhändertagandet?

Nu är ärendet överklagat till länsrätten. Men även om de ger mannen rätt får han inte tillbaka sin hund!

Detta är ett rättssamhälles röta. När maktfullkomliga människor sätter sig på andra som är värnlösa, vilket en gammal, kraftlös man är, liksom djur som inte kan tala.

Nu verkade ju situationen löst för mannen, när han får hjälp med rastning. Varför skulle han då inte få tillbaka sin hund, som säkert saknar honom också? Myndigheterna har ju faktiskt stulit hunden från honom!

I stället borde kanske samhällets maktmaskin ägna sig åt att se till att gamla människor på äldreboenden fick chansen att komma ut i friska luften! Här är det visst inte så noga och inga lagar som skyddar rätten att komma ut!

1 kommentar:

vally sa...

Gammal har ingen status.
Jag ryser.