torsdag 17 maj 2012

Vakna till verkligheten, Janne Josephsson

Man kan se saker på olika sätt, förvisso. Igår var Janne Josephsson i farten och ställde imamer mot väggen i tv-programmet "Uppdrag granskning".
Det är naturligtvis inte okey i Sverige att ha fyra fruar. Men är det okey att ha älskarinnor som många, ska vi kalla dem etniska svenskar, har?
Är det okey att be sin 55-åriga hustru, som har jobbat deltid för mannens och barnens skull, att lämna en ifred för att man nu har träffat en ny kvinna, som man vill gifta sig med? Eller man kan ju bara behålla sin älskarinna så får frun tåla det.

Går etniska svenska kvinnor till polisen och anmäler sina psykande och/eller misshandlande män?
Vad skulle folk säga till en kvinna med en man i hög samhällsställning om hon hade blivit misshandlad? Skulle de säga
-Gå till polisen?
Om inte, varför inte???
Vakna Janne Josephsson, du lever i en ihopfantiserad verklighet som du vill försöka bevisa!

5 kommentarer:

LFL sa...

En fullträff! Visst har Janne Josephsson spekulerat i främlingsfientligheten, när han låter sina minst sagt välklädd damer springa omring med dolda kameror under burkorna. Och är det egentligen något nytt som har avslöjats? Snarare har det väl handlat om att kränka och hänga ut enskilda personer som har uppdrag i moskéerna, för att de inte varit på sin vakt. Lättköpta poäng!

vally sa...

Jag var lite tveksam där också. Konsekvenserna av att anmäla mannen till polisen tyckte imamen man skulle ta i beaktande. Imamen sa inte uttryckligen att de inte skulle göra polisanmälan. Så tolkade jag . Han manade till eftertanke.
Men klart är, att det inte finns några ursäkter för en hustrumisshandlare.
Ligger mycket i vad du säger. Men egentligen är det väl ingen i Sverige,som tycker att det är rätt att vara otrogen men det tycker tydligen en del av de muslimska ledarna.

nya tant lila sa...

Ja, jag menar att om man ska se Janne Josephssons program måste man kunna tänka själv! Han har ofta en dold agenda.
Vally, det finns nog en del, både män och kvinnor, som lever efter devisen att det man inte vet det lider man inte av.

vally sa...

Säkert. De har ett stort och rymligt samvete eller inget alls.

LFL sa...

Som man frågar får man svar. Utskrifter från två av de tio samtalen finns nu på UG:s hemsida. På flera ställetn står det "ohörbart", och dessutom förekommer arabiska uttryck som inte är översatta.

Kvinnan uppger sig vara en djupt religiös muslim, till varje pris vill undvika att behåg "haram" (synd?). Imamernas svar är till största delen kända principer hos islam, som hade gått att få fram ur öppna källor. Kvinnan säger att hennes man har tagit sig en ny hustru i Afganisthan, där månggifte är tillåtet, men att hon inte vill skilja sig.

I viss mån styr hon själv svaren, då skilsmässa är tillåten enligt islam. Det kan inte uteslutas att imamerna ville hjälpa henne att hålla ihop äktenskapet, vilket hon alltså sa att hon själv ville.

Svensk lag förbjuder ingen att leva i äktenskapsliknade förhållanden med flera partners, utan det är själva vigseln med som är olaglig, om inte det tidigare äktenskapet är upplöst! Minst ett riksdagsparti (mp) arbetar t.om. för legalisering av s.k. polyamorösa äktenskap. Dubbelmoral av Janne J.