torsdag 10 maj 2012

Gnäll, gnäll, gnäll...

Blekinge är ett fantastiskt län, verkligen! Ju mer jag är här, desto mer gillar jag det, även om jag ibland kan längta till Sydeuropa eller någon annanstans dit jag inte har råd att åka.
Dessutom får jag lov att bo här, för min farmor var faktiskt blekingska och således är en fjärdedel av mig från dessa trakter, kan man ju säga.Så jag har inträdesbiljett till länet!

Men här är en märklig mentalitet.
Man möter den ofta. Det är ett gnällande över det som inte görs, över dem som inte kommer, i stället för att man borde fokusera på det som genomförs.

Häromdagen mötte jag en kvinna som hade varit med i ett kyrkligt sammanhang, där jag hade varit arrangör. Jag frågade vad hon tyckte om sammankomsten, och  jag hade tyckt att hon verkade positiv.
Vad svarar hon då? Jo, då börjar hon gnälla över dem som INTE kom! Jag förstår inte riktigt vad detta har med saken att göra. Vi var som arrangörer nöjda med tillströmningen, för det var första gången för ett sådant arrangemang.
Samma sak när man är på konferenser i samband med turism. Det gnälls och gnälls och gnälls över det som inte görs, i stället för att alla borde vara glada över det som folk faktiskt gör!

Själv gnäller jag väl åtminstone bara över bristen på toaletter och fungerande toalett i Karlskrona, när man kommer dit med en grupp! Men detta gnäll är verkligen befogat!Förhållandena är under alla kritik! Fortfarande, konstaterade jag igår när jag hade turister i grupp där.

1 kommentar:

LFL sa...

Gnällbältet? Jag trodde att det ligger längre norrut. Men det är ju ett typiskt svenskt karaktärsdrag, så glöm det där med Danmark.