måndag 13 augusti 2012

Vi borde göra Gud offentlig i Sverige!

Du kan höra det från USA, du kan höra det från England. Detta är fullt civiliserade länder som är välutvecklade. Men där räknar man med Gud. "Gud välsigne dig/er!" kan man sluta ett tal med eller man kan säga "Om Gud vill", som muslimer säger ibland.

Vad är det för fel i vårt land?
Här lyckas en präst få allt ljus på sig för att hon aviserar att hon ska välsigna skolbarnen på skolavslutningen, så kontroversiellt var detta. Nu kan jag inte förstå varför man i sådana lägen inte bara säger "Gud välsigne er!" så hade förmodligen den saker varit ur världen och ingen hade brytt sig, men det fanns kanske dolda syften.

Borde vi inte plocka in Gud i vår vardag och göra Kristus och Gud till naturliga delar av den? För det är de ju för en del av oss kristna. Vi är många som inte tycker att man behöver göra sin bekännelse så märkvärdig och stor, utan vi tror att Kristus är ständigt närvarande i våra liv - i allas våra liv, om vi tror eller ej, om vi inser detta eller ej. Kristendom får inte blåsas upp och göras märkvärdig, bli till en lära för de utvalda. Då har den förlorat sin innebörd; till alla, för alla!

1 kommentar:

LFL sa...

Ja, det borde vi verkligen!