fredag 24 augusti 2012

Fel på diagnoserna?

Är tiden ur led?
Hur kan en person som stänger in sig och väntar på en invasion av muslimer mitt i fredstid, far ut och sätter en bomb i regeringskansliet och därefter åker ut iklädd polisuniform och tar död på en massa oskyldiga ungdomar
BETRAKTAS SOM NORMAL?
Är det inte fel på diagnoserna?

3 kommentarer:

LFL sa...

Vilka mord är normala, enligt din mening? Är det normalt att mörda om offren inte är så många?

nya tant lila sa...

Anders Breivik hade (har?) ju till synes blommande paranoida vanföreställningar om förhållanden som inte existerade, det finns ju ingen verklighet i bakgrunden till hans agerande. Hur kan man beteckna det som friskt?

LFL sa...

Och hur kan du veta att det inte existerar något hemligt nazistnätverk? Om så inte är fallet kan ju Breivik ha ljugit. Och om det existerar, så är det väl inte speciellt "sjukt" att skydda de andra medlemmarna genom att vägra avslöja vilka dem är?

Säpo vet nog. Men det ligger i säkerhetspolisverksamhetens natur att inte avslöja vad man vet, förrän man eventuellt slagit till.

Det finns dock "grävande journalister" som fått fram åtminstone starka indicier för att Breivik inte var ensam. Det finns trots allt journalister som tar risker för att få fram sanningen, för det är ju inte riskfritt att infiltrera nazi-nätverk.