måndag 6 augusti 2012

Våldet ökar stegvis

Våld mot kvinnor i nära relationer lär inte vara ovanligt och varje år mördas bortåt 20 kvinnor av sina män eller före detta män.
Ofta börjar våldet med nedvärderingar och kränkningar för att övergå till starkare trakasserier och hot och eventuellt sluta med fysisk misshandel eller till och med mord.
Jag har i många år studerat fenomenet.Det handlar om att få övertaget och att göra kvinnan handlingsoförmögen så att man vet var man har henne.

Männen har oftast två sidor. Den andra sidan är den lille pojken, som söker skydd och behöver en mammagestalt. Jag tror att det är den delen som får kvinnor att stanna kvar i en relation som faktiskt på sikt kan bli direkt farlig.

Till slut kan den utsatta nästan bli förvirrad av växlingarna mellan mjukhet, hårdhet, kärleksförklaringar och nedvärderingar och trakasserier. Då börjar vägen utför på allvar, för målet i maktkampen är givetvis att vinna denna.
-Titta så hysterisk du är!

Ni kvinnor som befinner er i farozonen; notera vad som händer! Steg läggs till steg, våldet framskrider, ibland nästan omärkligt, men det ökar garanterat.

Är du inte mera rädd om ditt liv än att du stannar kvar? Fly!

Inga kommentarer: