onsdag 8 februari 2012

Jobbyten till vilka jobb?

Nog måste man börja undra vad det är Reinfeldt och co örlar om. Folk ska byta jobb så att de kan arbeta längre än nu. Vilka jobb är det de ska byta till?
Det verkar onekligen som om vissa herrar och damer i regeringen inte har en susning om hur verkligheten ser ut, hur folk inte önskar något hellre än att få ett jobb, som inte tycks finnas. De verkar inte heller begripa att det inte är utbildning, utan arbeten som saknas. Universitet och högskolor kryllar av folk på utbildningar och kurser, som det sedan inte finns några jobb till.

När ska man börja skapa en helhetsbild? När ska man öka utbildningarna till bristyrken och dra ner utbildningar till sådant som det inte finns några arbeten till?
Hur gör man för att få läkare och ingenjörer att stanna i landet? Varför behöver vi importera läkare, tandläkare och ingenjörer? Har alla de som är utbildade här flyttat? Eller saknas det utbildningsplatser?
Det är inte bara filmer och tv-program som är snuttifierade. Hela samhällsplaneringen verkar vara totalt huvudlös och som en enda stor happening.
________________________
Och nu ska det vara hen i stället för hon och han. Jo, det finns språk som inte skiljer på könen i de personliga pronomena. Men svenskan gör faktiskt detta. Låt oss få fortsätta med det!
Finns det ingen tjusning i kvinnlighet och manlighet längre?
Måste hela vårt samhälle bli grått, trist och utslätat?
Det är kanske inte konstigt att vissa människor inte vet vad de ska göra om de inte jobbar?

Inga kommentarer: