torsdag 9 februari 2012

Är anarki religiositet?

Ibland är jag nog fyrkantig, i vart fall om man med fyrkantig menar att man anpassar sig till samhällets ordningar. Till detta hör att man rättar sig efter lagar och förordningar och om man ska ändra på något, så tar man inte lagen i egna händer.
Detta gäller såväl att man inte skjuter varandra på öppen gata i Malmö, som att man inte gömmer de personer som faktiskt inte har rätten att stanna i landet.
Därför irriterar Svenska kyrkans handlande mig många gånger. Att komma och sätta sig själv i gräddfil och tycka att man har större rätt att värdera någons rättigheter att få uppehållstillstånd än de myndigheter som har undersökt förhållandena och fattat beslut har, är för mig ett ytterst märkligt sätt att låtsas vara medmänsklig på. Det är dessutom i de allra flesta fall bara ett sätt att fördröja en utvisning.
Det huvudlösa agerandet för några år sedan när man fick människor med sig för någon sorts allmän amnesti av alla som befann sig illegalt i landet tyckte jag var fullständigt obegriplig. Vad ville man? Ha öppna gränser? Så påverkar man inte myndighetsbeslut. Det finns demokratiska vägar att gå i stället!

Lika illa tycker jag om dem som talar om antivåld och gör inbrott på militärflygplatser och förstör flygplansmotorer- i antivåldsanda? eller dem som öppnar minkburar och skickar blodiga hotbrev till minkuppfödare, där familjerna dödshotas. Antivåld? Dessutom är jag övertygad om att samma människor många gånger med god aptit äter  sina hamburgare.

För mig är det inget tecken på en större religiositet att man går på tvärs mot samhällets lagar och regler. Religiositet och anarki är inga synonyma begrepp!

5 kommentarer:

vally sa...

Nja det stämmer kanske inte riktigt.
Nog har utvisningsbesluten slirat många gånger och varit hjärtlösa.
Ut med bovar och banditer. Resten kan få stanna.
Ja jag vet att det inte kan vara så, men jag är av den åsikten, att skötsamma människor inte lämnar sitt land frivilligt och känner rädsla över att behöva återvända.
Man älskar sitt land.
Tror du inte det?

nya tant lila sa...

Jag har sett tillräckligt för att inte tycka att vi ska ha fri invandring. Och ja, man kanske gillar sitt land, men inte regimen. Det är dyrt att ta sig hit, det är inte vem som helst som kan göra det.

vally sa...

Jo jag vet.
Är förhållandena odrägliga kan man inte njuta av pengarna ändå.
Men som sagt. Jag vet.
Har man pengar tar man naturligtvis chansen att komma ifrån eländet.
Klart man unnar alla människor fred och frihet.

LFL sa...

Om skötsamma människor inte lämnar sitt land frivilligt, vilka är det då som kommer hit och nekas asyl?

vally sa...

Roligt att få se mister på banan.