måndag 28 november 2011

Så var det med de fönsterna...

Jaha, så var det med de nytvättade adventsfönsterna! Alldeles fläckiga är de nu efter stormen, men jag hörde av de andra damerna på kalligraficirkeln idag att deras också var likadana, så...
Efter stormen Gudrun har de grävt ner ledningarna här, så vi slipper mestadels strömavbrott. Det är skönt, för tiden före Gudrun fick man här sova med ficklampan vid sängen för säkerhets skull.

Jag orkade faktiskt inte gå ut i stormen och kolla vad  som låg löst i trädgården igår. Dessutom var jag fullt upptagen med att baka till cirkeln och rädd för att strömmen skulle gå mitt i gräddningen.
Det var tur att det var min tur för kakorna, för på landet där andra bor fanns ingen ström.

I morgon är det bilbesiktning hur nu det ska gå, när deras datorer inte fungerar.

Men för att återgå till stormen så åkte två grenar från den stora tallen ner. Den ene var nog den som tillfälligt sammanboende i somras också hade tänkt såga av. All den sågade veden låg dock kvar utan att ha farit runt i trädgården. Och i skogen har jag än så länge bara sett två nerfallna träd vid vägen.

Förr tyckte jag att det var hemskt med dessa stormar, men man vänjer sig, ligger där i sängen och lyssnar på hur det viner och undrar om taket ska hålla. Än är jag under tak.

2 kommentarer:

vally sa...

Strunta i fönstren.
Du ser bra ut ändå.

nya tant lila sa...

Det värsta jag vet i smutsväg är smutsiga fönster, hela huset känns nersmutsat!