torsdag 3 november 2011

Åklagare med sexfobi?

Det är inte alltid jag ser "Uppdrag granskning", men igår gjorde jag det. Alla som såg programmet måste väl undra vad detta var för något. En liten tjej hade "vidrört" pappans penis ett par gånger och för detta hade barnen blivit omhändertagna med omedelbar verkan,och det hade blivit flera rättegångar i tingsrätt, hovrätt och förvaltningsrätt.

Börjar det inte slå över rejält nu när det gäller sexskräck? Vad händer med det stackars barnet? Hon måste ju tro att detta att vidröra en penis är något alldeles förskräckligt farligt. Och hur rädda måste föräldrar vara för att på något sätt ha en fysisk kontakt med sina barn?

När sedan den äldre åklagaren ser samlagsscener i barnens lek för att de är nakna när de ligger och leker med varandra, då måste man ju fråga sig hur det står till med åklagarens fantasi! Har vi åklagare som lider av sexfobi, eller vad är det här för något?
Ibland tror jag att yrken som kräver mycket kraft och tid när man utbildas till dem kan dra till sig fel sorts folk.
Som åklagare, domare och försvarsadvokat måste man ju inte bara ha juridiska kunskaper, utan även livserfarenhet.
Detta gäller naturligtvis också lärare, fritidspedagoger och dagispersonal, socionomer och psykologer m.fl. Man måste veta hur det kan vara i det levande livet, inte bara i böcker!
Då kanske man också kan skilja på sak och sak, och saker blir inte hur tossiga som helst.

1 kommentar:

vally sa...

Vad trodde systern att hon skulle vinna på att anmäla.

Hatar åklagarna!
Dumma i huvudet är de. Hur har de kunnat nå en sådan position...