tisdag 15 november 2011

Nya sammanhang och gamla

Man ska inte äta krossade linfrön det första man gör på morgonen, det lärde jag mig igår. Med fruktansvärda smärtor i magen tillbringade jag nästan hela dagen i sängen och tänkte på Kristinas och Karl-Oskars dotter i Utvandrarna som dog när gröten svällde.
Så missade jag både Kalligraficirkeln och ett fp-möte om den kommunala budgeten.
Ska försöka vara på fötterna idag och äta försiktigt. Och tänka på att inte köpa fel sort (krossade i stället för hela) linfrö nästa gång.
Så lätt man kan ställa till det för sig själv!

Igår, när jag låg där i sängen och inte orkade göra så mycket annat, passsade jag på att ringa sådana där riktigt gamla, goda vänner, som jag har känt i 30-50 års tid, men inte har ständig kontakt med. Det är så härligt att liksom påbörja ett samtal, där man slutade för ett par år sedan och att vara så välbekant, trots livets olika vägar.

En god vän, som jobbade med datorer i sitt yrke, men som faktiskt är pensionär sedan flera år, berättade att hans dator hade pajat och sedan dess levde han utan dator. Kan man göra det? Tänkte jag ännu en gång i morse när mejlen började droppa in.

Fast mejlen innehåller många intressanta saker. Guidandet och de seminarier jag gick förra året i hur man kan starta eget ger nya, roliga saker i sitt kölvatten. De innebär träffar med trevliga och positiva människor och lite kickar och ny energi.
Jag blir också alltid så tacksam över att få del i utbildningar alldeles gratis.
Den här veckan är det loge, möte i en av guideföreningarna, fp-konferens och städning på logen. Och så ska jag försöka närvara när en av guiderna i Ronneby introducerar sin nya bok på en vernissage.
Så har jag en ursäkt för att inte städa alltför mycket hemma den här veckan också!

4 kommentarer:

vally sa...

Tur att du kunde spåra magsmärtorna.
Har upplevt detsamma med kli på filen.
Slänger med kli och linfrö i brödbaket.

nya tant lila sa...

Ska göra så också. Nu är jag bättre.

Carolina sa...

Pröva att lägga dem i vatten över natten (1 msk / glas) det blir mer lättsmält så.

nya tant lila sa...

Tack för tipset! Jag har aldrig fått ont av hela linfrön, men den här gången köpte jag fel. Förstår inte skillnaden, fast någon försökte förklara detta för mig.