tisdag 8 november 2011

Politik utan bra ledare fungerar inte

Mitt gamla partis tillstånd känns pinsamt, mycket pinsamt. Gemene man, som tror på ekonomisk hederlighet, sådana där vanliga Svensson- typer, som sätter en ära i att göra rätt för sig, att inte sko sig och att inte lura folk, förfasar sig, faktiskt. Det syns åtminstone i min lokaltidning.
Samtidigt kvider man på en del s-bloggar över de hemska journalisterna som moraliskt har förstört socialdemokraternas ledare, för det måste ju vara de som har gjort det, eftersom de får skulden. När opinionssiffrorna sjunker är dessa siffror manipulerade enligt några bloggare, som försöker påvisa att media styrs av en stor konspiration.För vad? Med vilket syfte? Så farlig är väl inte socialdemokratin för media? Tvärtom kan man väl räkna med vissa presstöd om de är vid makten. Eller har jag fel i detta?
Det beklagliga är att man inte ser vidden av det förfall andra tycker sig uppleva.
Vilka har egentligen en strikt högerinriktad politisk vilja här i landet? Det är nog inte så många. Ändå har det borgerliga blocket fått förlängt mandat. Varför det?
Jag tror att förklaringen är ganska enkel. I vår tid tror man mera på personer än på politiska ideologier. Alliansen har sett till att få fram ledare som folk litar på, som verkar kunniga, driftiga och framförallt pålitliga.
Vad vill S lansera? En gammal politisk modell och en partiledare i den nya tidens värsta avarter. Kan det finnas en framgångsmöjlighet i detta? Det tror jag definitivt inte!

Inga kommentarer: