onsdag 23 november 2011

Åldersdiskriminering?

På förekommen anledning, igen...

Nej, jag kan inte säga att jag har varit utsatt för särskilt mycket åldersdiskriminering. Ja, något barn har undrat hur länge jag tänkte fortsätta att köra bil, men detta hade kanske mera med tre  cyklister att göra, vilka helt utan några som helst trafikregler, omgärdade min bil, när jag var i den stora studentstaden i söder. (Nej, jag körde varken på eller över dem!)
Jag har svårt att klara mig utan bil där jag bor med tanke på möten och sammankomster på andra håll, och inte minst med tanke på universitetsstudierna i tyska i Växjö, som jag återupptar till våren.

När jag år 2010 utbildade mig till guide påpekade någon vän att de jobben hade unga människor. Jag har inte haft några problem att få uppdrag.
Inte heller hade jag svårt att få arbete vid 57 års ålder, fast till detta
bidrog nog, som jag har  skrivit, de purfärska kurserna från universitetet.
I de sammanhang där jag är finns nog inte så många tankar på ålder. I de två skrivarklubbarna är vi glada över livserfaret folk och i logen är medelåldern hög.
En del människor är gamla vid 20 års ålder, andra är unga vid 90 år.
Därför blir jag lite förvånad när en trakasserande (ständigt trakasserande olika människor) s-bloggare frankt skriver (utan att alls känna mig) att mitt bäst före datum har gått ut för länge sedan.
Vad vet hon om det?
Åldersdiskriminering är kanske en ny trend inom S?
Nu ska jag strax läsa årets Gåspennan, tidskriften i Tingsryds skrivarklubb, där jag är publicerad med ett inlägg.
Senare i veckan har vi Adventssammankomst i Skrivarklubben i Blekinge, den brukar vara helmysig. Och för en stund sedan fick jag kallelse till en turistsammankomst i Karlskrona.
Livet rullar på, trots åldern!
Och en del viner blir bara bättre och bättre med åren.

Inga kommentarer: