torsdag 10 november 2011

Håkan Juholt mobbar Sverigedemokraterna

Nu gör tydligen Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt ett nytt mobbningsutspel mot Sverigedemokraterna.
Och på s-bloggarna censurerar de inlägg med den kritiken. Jag skrev en kommentar på en kvinnas, Eva Britt Dahlströms, blogg med detta innehåll, när hon efterfrågade hur man skulle visa på mobbning för barn och barnbarn. Hon har ju ett lysande exempel på hur man kan vuxenmobba, när man nekar att stå på samma sida som en annan demokratiskt vald partiledare under en debatt.
Men hon har inte tagit in den kommentaren, den är tydligen bortcensurerad. Självkritik står väl inte på agendan där för närvarande.
Sedan går H.J.dessutom ut och spelar Allan gentemot SVT och ställer krav på att få regissera tv-programmen. Botten! Översitteri!
Hur ska barn och elever i skolan kunna få goda förebilder när vuxna partiledare uppträder på det sättet? Eller tycker ni att eleverna ska göra likadant? Säga att om han/hon ska vara med, då vill inte jag vara med.
Detta kallas i skolorna för mobbning! Finns det ett annat ord på fenomenet inom politiken?

Vi ska sedan inte tala om att SD:s partiledare inte har blivit inviterad till Nobelfesten. Har man koll på vad alla de andra har för åsikter som ska dit?
Vad är det för accepterad mobbning som pågår inom riksdagen och gentemot valda partiledare. De har väl inte kommit till riksdagen genom ett militärkupp.
I mitt parti, fp, har vi yttrandefrihet och acceptans av oliktänkande som honnörsord. Låt höra detta nu!
Man arbetar inte mot ett partis ideologi på det här sättet, det är ett mycket dåligt sätt, som bara skapar missmod och känslor av kränkning för dem som utsätts.

16 kommentarer:

vally sa...

Ja man skall vara så solidarisk och förstående och halledudane. Men jag undrar, när det är dags att markera. Tankarna går till en viss despot i Tyskland.
Tycker ändå att det verkar vara ganska gott krut i den där Juholt.

nya tant lila sa...

Jag tycker nog bara att det handlar om att följa vanliga, normala, demokratiska regler. Det finns många som har röstat på SD i Sverige. Man kan inte bortse från dem. Nej Vally, jag anser att både V och S uppträder fruktansvärt illa. Du vet väl själv vad man tyckte om kommunister under vår ungdom!? Då var det annat ljud i skällan.

vally sa...

Men man vet aldrig vad SD kan ställa till.

nya tant lila sa...

Kanske är det så, men jag tror inte att någon vinner på det här spelet. Det förlorar nog S själva på.

P-A Jonsson sa...

DUMHETER!!!

Det är väl för höge farao inte mobbing när man inte vill kopplas ihop med någon vars åsikter man står extremt långt ifrån?
Bengt Westerberg lämnade studion när företrädare för Ny Demokrati kom in. Tyvärr finns det inte den sortens råg i ryggen i dagens Fp där istället ljusbruna kulörer har smugit sig in.

nya tant lila sa...

Detta är rena rama sandlådementaliteten! Det säger många, och jag tror att det kommer att bidra till partiets brist på framgångar.
Att andra har varit lika löjliga gör väl inte saken bättre!

vally sa...

Det är mycket skrämmande, att vi har SD bland våra folkvalda. Enormt skrämmande!
De tycks bli fler till råga på eländet.

nya tant lila sa...

Ja, men det beror väl antagligen på att folk har tröttnat på de stora bristerna i en ansvarsfull invandringspolitik. Och bristande förmåga till inteagrationspolitik.
Då blir det så.

P-A Jonsson sa...

nya tant lila, som sagt var - ljusbruna kulörer har smugit sig in i Fp. Det var en gång ett parti med integritet som jag satte mycket högt.

P-A Jonsson sa...

vally, ett skäl till att SD vinner mark är att de legitimeras och får hjälp med att utmåla sig som martyrer. Bl a med hjälp från sådana som nya tant lila.

nya tant lila sa...

Ånej, P-A, till martyrer gör man inte folk för att man anser att vanliga, normala, demokratiska spelregler ska följas.
Men snart blir de det, om sådana som Juholt o co får fortsätta som de gör. Det är säkraste vägen för att skapa martyrskap!

P-A Jonsson sa...

nya tant lila, ditt ständiga försvar av SD börjar ge intryck av bristande ledsyn....

nya tant lila sa...

Det är möjligt, men jag försvarar inte SD utan de demokratiska rättigheterna.
Och så var jag sosse på den tiden när kommunisterna var ett rött skynke, minst lika illa som det nu är med SD, för S.
Därför ter sig detta tramsande med placeringar hit och dit som närmast löjligt.

P-A Jonsson sa...

nya tant lila, jag håller inte med dig. Demokratiska rättigheter är att SD har rätt att ställa upp i val och få höras i debatten. Men det finns inget krav på att andra partier ska gå med på deras villkor eller acceptera deras agenda.

Du tar ständigt upp att SD mobbas så fort någon markerar tydligt att de inte delar SD:s syn och tar avstånd från SD som parti.

nya tant lila sa...

Finns det något annat politiskt parti som mobbas? Man uppträder inte som de andra gör mot SD.
Mitt försvar av deras rättigheter började faktiskt för många år sedan då R.J. i partistyrelsen fick yrkesförbud här i Blekinge som lärare.
Om folk hade kommit in på ett lärarrum var det nog många som hade fått yrkesförbud- utan politisk stämpling!

P-A Jonsson sa...

nya tant lila, du har fullständigt snöat in på att SD "mobbas". Du verkar ha tappar respekten för vad mobbing egentligen innebär.
Dina ständiga påståenden om "mobbing" är hån mot alla som verkligen mobbas, stöts ut och förföljs!