torsdag 15 september 2011

Förlöjligande och utestängning är led i mobbning

Barn gör inte vad man säger, utan vad man gör, sägs det. Kanske borde en del politiker, som står för den offentliga mobbningen i samhället, tänka på det. I alla fall om de inte anser att mobbning är något hedervärt!
Varje människa som har studerat hur mobbningsförlopp börjar vet att det ofta börjar ta form i förlöjliganden och förtal. Man hånar människor genom att sätta öknamn på dem till exempel. Att läsa på sossabloggarna hur politiker har satt öknamn på de andra partiernas ledare är verkligen botten! Skärp er!
Jag brukar inte förtala mitt gamla parti, men nu ska jag säga något negativt. Om socialdemokraterna inte hade ägnat så mycket energi och tid på att hacka på de andra partierna och i stället försökt föra fram en egen agenda (helst då förankrad i deras ideologi, för den är väl inte död?) hade de nog vunnit några extra mandat i riksdagen.
Men det enda konstruktiva som finns på debattsidorna verkar ju komma från annat håll än inifrån de egna väletablerade leden.

Ett annat sätt att mobba är att utestänga. Vi minns nog alla scenen när vänsterledaren nekade gå in i tv-studien för att sd:s ledare var där. Det är rena rama STASI- modellen som praktiseras när människor inte får tycka och tänka fritt utan de ska tystas och frysas ut. Är det detta vi vill ha?

4 kommentarer:

L. F. sa...

Det socialdemokratiska debattforum som du nämner, är enligt reglerna för forumet ett forum för idéutbyte mellan Socialdemokraterna och deras väljare. Och s-väljare kan man ju vara utan att vara partimedlem!

Det du skriver, att det enda konstruktiva som finns på debattsidorna verkar komma från annat håll än inifrån de egna väletablerade leden, visar verkligen att forumet behövs.

Det förekommer ju också att borgerliga väljare skriver på forumet och förklarar varför de inte röstar på sossarna. Däribland en del tidigare s-väljare, som förklarar varför de slutat rösta på s, och vad som skulle kunna få dem att börja rösta på s igen.

Det är nog så att sossarna måste ändra sig på många punkter, om de ska ha en chans att återta regeringsmakten. Och det försöker jag bidra till. Jag anser absolut att sossarna måste bli mer liberala. Ja, min kära Lisbeth, man kan nog säga att jag tillhör "den liberala falangen".

nya tant lila sa...

Det jag har sett av sossebloggarna är nog att de mest spyr galla över motståndarna.
Ska en sådan bloggplattform vara en mobbningsstation? Billigt!

Personligen har jag inget intresse av att s ska återfå regeringsmakten, men en sak tycker jag är bra med dem, och det är att de tidigare har sett till att inte privata vinstintressen har styrt offenlig verksamhet. Detta verkar man ha glömt numera! Och det är ju tråkigt om debattörer utanför det egentliga partiet bidrar till att befästa och vidareutveckla den linjen. För här behövs de verkligen! Elevernas skolpeng ska inte gå till vinster hos friskolornas ägare, ej heller till vinster hos olika bemanningsföretag inom vårdsektorn. Detta är ju faktiskt skandal att handskas med skattepengar på det sättet!

nya tant lila sa...

Rättelse
"ej heller ska skattepengar gå till vinster hos olika bemanningsföretag..."

L.F. sa...

Jag har just skrivit om detta på sossebloggen ifråga:

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1749&blogg=51813