söndag 11 september 2011

"Att ge rum"- rena rama hånet!

Jag såg inte hela tv-gudstjänsten med ärkebiskopen som predikant idag, för jag kom först in sent i programmet, och för en stund sedan såg jag början och predikan på nätet.
Trovärdighet kan vi tala om.
Då mår jag nästan illa när jag ser en människa, som säkert har åstadkommit mycket elände i många människors liv genom att avpollettera dem från de sammanhang där de arbetade och verkade, stå i predikan och säga att vi måste "släppa fram varandra. Ge rum för varandra."
Är detta en mycket sent påkommen insikt eller bara allmänt pladder?
Ord och handling borde följas åt om man ska vara trovärdig! Fast det är kanske inte så noga med att vara detta!

7 kommentarer:

P-A Jonsson sa...

Nu har väl ändå detta gått för långt???
Du ägnar dig åt ren förföljelse av en person på din blogg. (Och på andras bloggar för den delen.)

Du anklagar utifrån insinuationer och obekräftade misstankar.

Vidrigt och lågt!
Och totalt hyckleri utifrån vad du skriver i dina tidigare inlägg om kristligt sinnelag.

nya tant lila sa...

När blev det förföljelse att kritisera någons ämbetsutövning?
Det finns inte ett uns av OBEKRÄFTADE misstankar i detta!Jag har följt framfarten här. Noga. Och det är jag inte ensam om.
Du kan ju titta på en kommentar här på bloggen av en präst i Växjö stift. Och vad hände med förre biskopen i Växjö, Thidevall? Åkte inte han också ut i en omplacering?
Dessutom, bäste P-A, läste jag domkapitlets protokoll i Växjö stift under min tid i stiftet!
Och vad har hänt på kyrkokansliet? M.m.m.m.
Fråga Dag S. om hans anmälningar till biskoparnas ansvarsnämnd!
Men, jag tror på att saker rättar till sig...

P-A Jonsson sa...

Skärp dig!

Som vuxen och utbildad person borde du veta var konstruktiv kritik av en persons ämbetsövning övergår till ren personförföljelse.

Du drar slutsatser av information som baseras på andrahandsuppgifter (vad andra sagt), rykten och dokumentation som enbart du har tillgång till. Och du drar sedan dina egna slutsatser.

I sådana här lägen vill jag bara säga: "Håll käften och gå ut och visa lite kristet sinnelag i stället!"

nya tant lila sa...

Andrahandsuppgifter?
För det första var den mannen MIN ordförandei Växjö stift! För det andra har jag ingen som helst anledning att tro att varken D.S. eller biskop Thidevall, som jag både personligen har haft kontakt med i de här ärendena, ljuger!
Det gör inga protokoll heller! Den som misstror det jag skriver kan ju kolla! Det är mycket, mycket hög tid att göra det, tycker jag.
Resten av ärendena har vi följt i media och faktum är väl att flera personer på kyrkokansliet fick gå, eller hur? Eller ljög media?
Domkapitelprotokoll är offentlig handling.
När ska det göras research!?
Nej, du P-A i de här ärendena ska ingen tiga! För de är inte vackra för en kyrka att bära med sig. Jag lämnar mig själv och mitt ärende utanför detta!Det är bara ett i raden...

nya tant lila sa...

Jag har väl inte D.S:s kyrkosyn eller ämbetssyn eller syn på samkönades möjligheter att gifta sig i kyrkan!
Jag tycker dessutom, som jag ofta har framfört, att mannen ifråga är kverulerande och kränker många på sin blogg.
Men sättet han behandlades på i stiftet var fullständigt hårresande! Och det började inte vid forskartjänsten utan när han inte fick fortsätta som kontraktsprost. Detta var jag definitivt inte ensam om att tycka.
Rätt ska väl för farao vara rätt, vi ska väl inte bara tysta ner sanningen!

Fästmannen sa...

Ett ordspråk säger att när man ska städa en trappa ska man städa den uppifrån, vilket betyder att man ska börja med W. Jag har sett en de skrifter som tyder på att även Ntl har behandlats felaktigt av W.
Det är inte fel att dra slutsatser av dokumentation som bara man själv har tillgång till. Skulle man inte få hänvisa till sådan dokumentation gör man det alltför lätt för en motpart som undertrycker dokument.

När man talar om att någon "inte fungerar i sin roll" kan väl inte ens en biskop vara immun mot kritik? Jag undrar hur skadade människor i Växjö stift har blivit av W:s ledarstil. Oskyldiga som inte als haft med saken att göra kan drabbas i förlängningen.

nya tant lila sa...

Det måste ha blivit ett fel på förra kommentaren. Jag har ingen fästman i nuläget. Ett f d måste ha fallit bort.