måndag 16 mars 2015

Varför så trött?

I morse vaknade jag lite före klockan nio, ganska normal tid för mig att stiga upp om jag inte har något särskilt för mig. Jag är ju en nattsuddare, som älskar att vara uppe under tysta nätter. Sådan har jag alltid varit! Mina akademiska examina och andra akademiska kurser är inlästa mellan kl. 21.30 - 02.30. När jag var student och bodde i studenthus fanns det väggfasta sängar i rummen, och de var byggda så att grannen hade sin säng på andra sidan väggen mot min. Jag brukade höra hur han, som var fågelskådare, gick upp när jag gick och lade mig.

Nåväl. Jag var jättetrött när jag vaknade, och eftersom akvarellmålningen är inställd idag, bestämde jag mig för att somna om. Vaknade kl.10 och var lika trött. Somnade om och vaknade 10.45 av en hungrig katt, som försökte få upp sin matte ur sängen genom ett ihärdigt pushande och spinnande. Men då började jag tycka att det var pinsamt! Man kan ju inte, moraliskt sett, med den uppfostran jag har fått, sova till kl. 10.45 utan särskilt skäl som att det har varit fest eller något ditåt. Löjligt egentligen! Det har väl egentligen ingen betydelse vilken tid på dygnet man sover, bara man gör det man ska göra.
Min husläkare frågade mig vid senaste besöket när jag sov, och när jag berättade det frågade han vad jag gjorde uppe på nätterna. Precis samma sak som man gör under dagen- fast ostörd. I natt diskade jag det sista jag gjorde.

Men visst, jag har ambitionen att ändra på mitt dygn nu när det blir fina morgnar på våren. Får se om jag lyckas!

Nu är jag alltså uppe. Hyfsat utsövd. Katten har fått mat, jag har ätit frukost och solen skiner. 
Det får nog bli en liten skogspromenad före annat hemarbete idag.






Inga kommentarer: