onsdag 11 mars 2015

Lever du?

Jag har tidigare skrivit om en relation som jag hade i cirka tjugo år. Det var en man som jag träffade genom att vi arbetade tillsammans. Vi höll en kurs ihop när jag var föreståndare för de korta kurserna och lärare på folkhögskolan här i byn. Han kom som en fläkt från en annan värld i sin egenskap av central ombudsman i Stockholm på ett stort fackförbund. Kursen hölls på Ronneby Brunn och det sade "klick".
Vår relation gick i vågor, också beroende på att det fanns personliga problem som han inte lyckades lösa. Det hände mycket under åren som vi umgicks. Vissa perioder reste vi ofta till varandra, och en period bodde jag också i Stockholm.
Sista gången vi sågs var 2004, då jag både besökte honom och min dotter som bodde i samma kommun. Sedan flyttade min dotter till Göteborg och bodde där i sju år. 
Men ibland pratade vännen och jag på telefon. 
När jag ringde honom på hösten 2013 hade vi inte pratats vid på ett år. Då var det en telefonsvarare som meddelade att telefonen var stängd. Han hade lämnat jordelivet en månad tidigare.
Händelsen var skrämmande. Så kan vi gå vidare utan att människor ens vet om det...

Nu har jag inte hört av en gammal vän på tre veckor. Har han också gått till sina förfäder? I min ålder undrar man ju om folk har dött när det blir tyst från dem.

Inga kommentarer: