fredag 13 mars 2015

I morgon...

är det begravningsgudstjänst för min f.d. ordförande, tidigare vice ordförande, i styrelsen för Oskarshamns folkhögskola. Han är den tredje som har dött i arbetsutskottet. Nu är det bara ärkebiskopen emeritus, då biskop i Växjö stift, och prosten kvar, och de lär nog överleva mig!

Vi samtalade före jul, och det var lite konstigt, för det troliga var att det var sista gången eftersom han var så sjuk. Efteråt tänkte jag att man kanske skulle ha sagt flera saker och inte bara varit rätt så formell. Men vad säger man till någon som man vet snart ska gå vidare? Å andra sidan har jag haft kontakt med hans fru och honom ända sedan jag kom ifrån skolan, så vår tidigare konflikt är bortblåst för länge sedan. Den behövde vi inte beröra.

Det fanns illasinnade tungor som ville ha det till att han och jag inte kunde samarbeta. Någon gång var vi på kollisionskurs, men för det mesta gick det bra. Och vi var ofta ute på konferenser och sammankomster tillsammans på olika platser i landet. Han var mycket korrekt i sitt uppträdande, men trevlig.

Ett par av mina tidigare medarbetare på skolan har också lämnat jordelivet. Många har lämnat skolan!
Den som dog först var den fackliga företrädaren för Kommunal. Hon fick cancerbesked medan jag var på skolan och dog kort efteråt. En annan är skolsköterskan som dog för några år sedan. Vi hade en hel del kontakt när jag jobbade där. Men, tyvärr, blev det som en sekreterare varnade mig för besannat, nämligen att jag inte kunde och skulle lita på henne. Man gör sina obehagliga erfarenheter!

Om jag ska på begravningen i morgon? Jag hade lite funderingar på det, men bestämde mig för att inte åka. En del kvinnor där uppe kan jag träffa i logen om jag går på de mötena. Och jag kommer säkert att träffa hans hustru där. Hon var för övrigt min fadder i logen i Oskarshamn.
Men i övrigt känner jag mig inte upplagd för några möten med gamla bekanta!

Inga kommentarer: