måndag 30 mars 2015

Hur är det med häktningstiderna i Sverige, Margot Wallström?

Jag tror - jag har skrivit detta förr, och jag upprepar - att Margot Wallström ska ta och sänka svansföringen en aning.
Hur är det på hemmaplan?
Hur har vi det med de långa häktningstiderna som Sverige har kritiserats för internationellt? Hur blir det med en människa som hålls isolerad från omvärlden i kanske ett eller flera år? Vi hör talas om dessa gång på gång. Och om självmorden i häktena.
Kanske är detta en sorts mental prygel, som kan vara lika illa som offentliga piskrapp. Här har man inte ens åskådare där man säkert kan finna stöd hos en del.
Men sedan är det ju självklart att man inte ska pryglas för sina åsikters skull och för att man framför kritik. Det händer väl inte i det här landet? Att kritisera och gå mot strömmen får väl aldrig några konsekvenser... Eller? Ja, inte kroppslig prygel, men mental som uteslutningar, uppsägningar o.dyl.... Sådant verkar inte räknas för socialdemokraterna!

Och så var det den där demokratin som Margot Wallström tror att vi är så bra på, eller jag ska kanske skriva att regeringen är så bra på. Hur är det med Decemberöverenskommelsen? Är den demokratisk? När partier förbinder sig att lägga ner sina röster i stället för att kanske rösta på det som man har lovat sina väljare och som de förväntar sig!? Nu höjs ju också starka röster från de borgerliga partierna att denna ska rivas upp.
Ja, sedan ska vi ju inte tala om utfrysningen av SD i riksdagen...

Det är så man sanktionerar och blir mönsterbildande för mobbning!
Fast det tycks inte regeringen begripa! De som är så demokratiska!
(Och jag är fortfarande inte sverigedemokrat!)

Inga kommentarer: