söndag 15 mars 2015

Strunta i vår övervikt!

Det offentliga tjatet om vikt tröttar mig oerhört mycket.
Och så smygs det in nedvärderande kommentarer om feta personer på olika håll.
Som ikväll i Babel. Där satt en kvinnlig författare och talade om hur en person förlorade i status genom att gå upp mycket i vikt.
Samma sak hände i Go´kväll för ett tag sedan, då den magra och rynkiga Ingalill Mosander talade om en författare som hade blivit fet och därmed mötts av omvärldens nedvärderingar.
Det måste vara något som jag inte har begripit, för jag har inte märkt något sådant. Inte annat än att mina barn tjatar, men det är väl mest av rädsla för min hälsa. Men jag blir fortfarande uppvaktad av män, och jag får fortfarande guidejobb, och mina insändare blir publicerade trots övervikten! Ja, ni ser att det är bisarrt!
Nej, det jobbiga är de där vardagspåpekandena som indirekt kommer att drabba en. När rynkiga (magra kvinnor i min ålder är ofta rynkiga!) sätter igång så fort de ska äta något med att de EGENTLIGEN inte skulle äta det de just ska till att äta. Jag brukar fråga dem om de verkligen tror att den där lilla kakan, till exempel, som de har på assietten, kan göra att de blir feta.

Jag tänker på alla år jag var smal, ja, faktiskt fram tills de tog bort min gallblåsa på 1990- talet. Kan göra att man ökar i vikt har jag nyligen fått veta. Det är den största delen av mitt liv som jag har varit smal eller normalviktig. Vissa perioder mycket smal. Inte hade jag en aning om hur det var att dras med extrakilon.

Att gå ner i vikt för att det är jobbigt att ha extra kilon är naturligtvis helt ok, eller om man har fel på sina värden, och det därmed är av hälsoskäl. Men inte på grund av några malande kärringar, som inte inser att en del av oss- som jag själv- gärna ser fylliga personer omkring mig.
Jo, jag gillar faktiskt tjockisar. Jag tycker att det är snyggt när en överviktig artist uppträder. Och jag njuter av att de gör det.
Samma sak med män. Jag gillar män med rondör.

Och varje gång Babels programledare stiger in på scenen undrar jag om hon är sjuk.

Inga kommentarer: