tisdag 24 september 2013

Fascister söker det sjukt perfekta

Fascismen/nazismen, som verkar vara på kuslig utbredning i Europa, har många ansikten. Ett är strävan efter ett sjukt perfekt samhälle, sjukt perfekta människor.
I denna strävan sorterar man bort det som skymmer målet, vilket betyder att de människor som enligt fascisterna är mindre värda plockas bort. I Tyskland hamnade de som bekant i koncentrationsläger.
Men det finns många grader av detta förhållningssätt i tillvaron. Därför är strävan efter perfekta kroppar, perfekta liv, perfekta människor ett klart farligt drag. När en ideologi får fäste finns det nämligen ofta redan drag i samhället som gör detta möjligt.

Vi kan se på det parti som väl är längst ut till höger hur de rensar bort den ene efter den andra för att "rena" partiet. Detta, om något, är det tydliga tecknet på den grundläggande bruna ideologin.

Och jag är övertygad om att de bortrensade fortsätter att bära dessa sjuka drag med sig. I övertygelsen om att de själva är de mest perfekta och rätta varelserna med rätta åsikter och kanske till och med rätt tro, tror jag att de fortsätter att bära med sig ett förakt för dem som de anser vara fel och mindre perfekta!

Inga kommentarer: