onsdag 18 september 2013

Därför går Sverigedemokraterna framåt, tror jag

Är det så att svenskarna blir mer och mer rasistiska? Man skulle ju kunna tolka det så om man vill förklara varför Sverigedemokraterna ökar.Nu senast dubblade de ju sina mandat i kyrkomötet.
Nej, jag tror inte alls att svenska folket är rasistiskt. Det är väl snarare så att man har en naturlig fallenhet för att bevara det som man anser att man har rätt till, sitt land och sin kultur.
Att det sedan i Sverigedemokraternas ideologi gömmer sig något mycket brunt och otäckt som i sin förlängning skulle kunna få otäcka följder, ser man nog inte riktigt.
Man måste väl i alla fall tycka att det är självklart att man ger hungrande flyktingar mat på samma sätt som man delar ut mat till andra?

Däremot kanske det inte faller i så god jord om flyktingar får förmåner i form av gratis tandvård eller liknande som inte svenskar får. Själv var jag akut hos tandläkaren häromdagen. Det besöket kostade 1180 kronor. Säkert finns det pensionärer som inte skulle ha råd med detta. Är det då så konstigt att man reagerar negativt om andra får gå gratis?

Är det någon tvekan om att många skor sig på de asylsökanden genom höga hyror för bostäder som man hyr ut och ibland på undervisning? Hyresvärdarna är väl inte så angelägna att stoppa flyktingströmmen så länge den ger stora inkomster.

Men den stora frågan är hur vi tar emot människor som kommer hit. Har vi resurser till denna ström?
När det gäller svenskundervisningen har vi det definitivt inte. Det finns inte tillräckligt med utbildade lärare som kan undervisa analfabeter. Jag vet för jag har undervisat sådana. Det krävs en helt annan metodik än den vanliga lärare har. En person som inte kan svenska och inte kan läsa är i en helt annan situation, speciellt om de är vuxna, än andra som ska lära sig språket.
Har vi jobb? Har vi bostäder?

Vad vill vi med flyktingströmmen? Är inte välviljan missriktad om människor far illa när de väl är här? Och ibland blir det långa väntetider på besked och sedan kanske en transport tillbaka till hemlandet.

Jag tror att Sverigedemokraterna ökar därför att de andra partierna tar för lättvindigt på tillströmningen av flyktingar. Det är säkert lätt att sitta i regeringskansliet och bo i Djursholm eller på Lidingö och inte ha en aning om hur verkligheten ser ut på de ställen där kulorna viner om fötterna på de boenden när de försöker rasta sina hundar! Och vet man hur man har det i väntan på besked från Migrationsverket och på flyktingförläggningarna?
Det är nog dags att vakna! Annars får vi kanske lite extra brun sörja på köpet!




Inga kommentarer: