fredag 9 maj 2014

Skrämmande jakt på tyckande

Det pågår faktiskt en skrämmande jakt på människors åsikter i vårt land. Arbetsgivare har till och med koll på facebookar och om människor uttrycker sig på ett sätt som inte passar åker de dit på ett eller annat sätt. Den här sortens agerande hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle, där det måste vara högt i tak i yttrandefriheten. Därför är faktiskt varje dom som innebär att människor tystas ganska så farlig.
Det konstiga är att man är så kvick att döma i vissa fall, medan det har fått förekomma kränkningar av profeten Muhammed i åratal utan större reaktioner annat än att man ska värna yttrandefriheten, men detta är något helt annat. Detta är systematiska kränkningar av en annan religion och har inget med sant och osant att göra.


Får vi inte öppet kritisera misshagliga förhållanden utan att åka dit för detta börjar det här samhället få ett STASI- stuk. Jag menar att om det är så att man använder våldtäkter för att kränka kvinnor och om det är så att det mest är muslimska män som står för våldtäkterna, då ska detta också få sägas utan att någon ska böta för det! De som borde få yttra sig är muslimska kvinnor! De vet förmodligen hur det är bättre än en åklagare i landsbygden.

Inga kommentarer: