måndag 5 maj 2014

De hedervärda

  1. BOD,
    Kanske dags att påminna dig om några av dina tirader. Börjar med denna. Se sedan om Du kan läsa innantill och förstå vad Du läser .Du verkar ha svårt för det .

    Citat: -Kära Antje, vi delar inte i flera avseenden Din teologi, men vi välkomnar Dig i ämbetet och önskar Dig Guds rika välsignelse i detta och arbetet för att få människor att komma till kyrkan!

    Nej, jag och många med mig kan inte
    a: Välkomna i ämbetet en Heretiker
    b: Inte utbe att Gud skall välsigna en heretiker

    Detta var vad det handlar om men Du förstår tydligen inte annat tal än politikers tjafs där sådant som sanning , löften , heder och annat i den stilen är oväsentligheter och bara till hinders för den stora visionen...?

    c, Det är självklart bra om folk kommer till kyrkan men det är inte huvudsaken. Att fylla kyrkrummet med människor kan göras på många sätt framförallt på kort sikt . Det har vi åtskilliga exempel på i kyrkor som nu står tomma.
    d, I kyrkan skall Guds ord ljuda rent och klart. Alls inte anpassas och förvrängas för att "passa" åhörarna.
    //HH

Det ovanstående är ett exempel på hur debatten går på Bloggardag, Dag S:s blogg. Detta inlägg handlar alltså om den tillkommande ärkebiskopen och är ett inlägg mot Bengt Olof Dike, kyrkopolitiker. Tror ni att det är en präst i Svenska kyrkan som har skrivit detta? 

Inga kommentarer: