torsdag 29 maj 2014

Ointressanta och överspelade präster

Det blir säkert ingen reaktion efter gårdagens Uppdrag granskning, där några präster var intervjuade efter ett fingerat  hjälpsökande med frågor från en reporter som utgav sig för att vara homosexuell. Att det inte blir någon reaktion beror naturligtvis på att det inte längre går att piska upp någon stämning mot deras eventuella homofobi. Folk bryr sig inte längre. Utvecklingen har nu gått så långt att människor helt enkelt ser dem som något passerat och överspelat.
De får väl tycka och tro det de vill. Det är ju helt betydelselöst.
Sanningen har Gud och inte prästerna och är de så banala och viktorianska att de ser sex som den stora synden i samhället så får de väl vara det.
De är ändå snart ur tiden, de flesta är ur sin prästgärning idag.
Det är klart att de själva kommer att försöka få uppmärksamhet, men de kommer nog mest att få prata runt i sina egna sammanhang för jag tror att väldigt få kommer att lyssna eller bry sig.
Ärkebiskopen tyckte att man ändå hade kommit långt på väg, även om det fanns en del övrigt att önska och hänvisade till domkapitlen.
Han är väl inte heller förvånad. Det är ingen av oss som i någon form har mött de här människornas sätt att tänka och resonera.
Men, det finns betydligt intressantare saker än dem att syssla med i världen.

Inga kommentarer: