lördag 3 maj 2014

När det förflutna går rundgång

Ja, jag upplever verkligen för närvarande att mitt förflutna går rundgång. Det är som om liken har stigit upp från sina gravar ut i det mediala ljuset. Och där duperar de- precis som under den tid jag upplevde dem inpå bara skinnet.
Det är fantastiskt så lätt det är att få folk med sig, speciellt om det gäller att vara MOT någon annan. I detta fenomen kvittar det nästan vem/vilka det är. Nu är det givetvis rumsrent att vara mot nazismen (nazister), och det är ju bra, fast det är en total missuppfattning att tro att man botar ont med ont, får bort hat med hjälp av hat. Ja, inte heller genom att visa sin egen förträfflighet genom att låta kyrkklockorna genljuda. Spel för gallerierna skulle jag vilja påstå.
Så får Jimmie Åkesson det lite lugnare ett tag. Jag menar en pizza som svävar i det blå över hans huvud här i Blekinge är ju inte så farligt. Det är värre att få en tårta i ansiktet. Men, det är samma mekanismer som skrek "korsfäst", samma mekanismer som gör att barn blir mobbade, samma mekanismer som fanns bakom Hitlertidens jude-, rom- och homosexförföljelser. Man måste vara MOT! Man får egen kraft av att vara MOT andra.
På Dagens Seglora jublar man först över Svenska kyrkan i Högsby och sedan över kyrkklockorna i Jönköping.
Och jag bara suckar och säger "ack" medan det förflutnas ångestspöken dyker upp i minnet av häxjakten som jag utsattes för ( jo, jag ser det än mer som en häxjakt) för femton år sedan.
Här är de igen... Männen som duperade folk...

Inga kommentarer: