fredag 18 oktober 2013

Knock-outad

Jag försöker komma på själsliga fötter efter vad jag upplever nästan som en knock-out. Var har jag varit? Hur har jag kunnat gå så fel?

Nu härjar Splittraren för fullt i Svenska kyrkan. Han som vill förstöra och göra människor fientliga mot varandra. Man klamrar sig fast vid bokstavstolkningar på gamla ord som har översatts i olika omgångar och verkar totalt missa den kristna essensen. Man gör allt för att tolka till det sämsta och att nedvärdera den nyvalda ärkebiskopen. Man vill sätta sig själv i exklusivt centrum och kan inte se att Gud är större och inte begriplig eller greppbar. Man söker stöd hos dem man anser vara liksinnade, de som vet, de som har hela sanningen.

Man tror sig greppa Gud och veta exakt vad som gäller. Det går inte. Så klart inte, även om detta skapar en oro hos en del som tror att de har svaren på allt. Svaren får de aldrig, för de finns bara hos Gud. Vi kan ana Guds närvaro, men vi kan aldrig greppa Gud!

Gud är inte hårda ord och kamp. Gud är frid och det stilla lugnet i sinnet. Där Gud verkar där finns Kärleken och välviljan.

Inga kommentarer: