torsdag 10 oktober 2013

Att håna är början på mobbning

Mobbning och mobbningstendenser sprider sig som ringar på vattnet. Jag brukar säga att när det finns mobbning på en skola, ska man börja med att granska lärarkåren och deras förhållningssätt till varandra - och eleverna.

När jag läser de verkligen mycket få bloggar som jag läser, så ryser jag. På vissa kyrkliga bloggar dryper det av hånfullhet, inte minst nu när allt pekar på att vi får en kvinnlig ärkebiskop. Hennes tyska ursprung och akademiska meriter nagelfars, och varje ord hon säger verkar få tyngd, en tyngd som ofta är emot henne.

När det gäller de akademiska meriterna vill jag påminna om att den nuvarande ärkebiskopens högsta examen, så vitt jag vet, är en teologie kandidatexamen, så nog borde en kvinna med en doktorsexamen i det avseendet slå högre.

Men det är inte bara där man möter hånfullheten. Den förekommer också i allra högsta grad på de socialdemokratiska bloggarna, där borgarna häcklas och hånas.

Vi får det samhälle vi själva skapar!

Hånfullhet är mobbningens vagga! Vi kan inte begära mera av våra barn och ungdomar än av oss själva! Barn gör, som bekant, inte det man säger utan det man gör! Mobbande vuxna får mobbande barn!

5 kommentarer:

birgitta sa...

I detta är jag som åsnan mellan hötapparna. Är det mobbing eller konstaterande av fakta. Varför dementerar hon inte mer.
När det gäller mobbning av vår kung och drottning tycks det vara fritt fram för sådant.

nya tant lila sa...

Som de går an på vissa håll är det definitivt mobbning. Och vad skriver de om? Hennes doktorsexamen? Anders Wejryd är ju bara teologie kandidat!Vad som helst är ju bättre!

nya tant lila sa...

För övrigt tror jag att Antje Jackelén sätter sig över det hela. Hon är nog ganska trygg i sin situation, och de som gapar mest är ju snart inte längre i kyrklig tjänst. Och i kyrkomötet lär de knappast vara i majoritet.

nya tant lila sa...

Det är väl klart att de är smått hysteriska som kvinnoprästmotståndare! En KVINNA som ärkebiskop! Då har det väl passerat gränsen!

nya tant lila sa...

Det är väl så att Antje Jackelén är alldeles för begåvad för många inom Svenska kyrkan, som ju inte precis kan stoltsera med landets intelligentia bland sina anställda. Detta är ju ganska så välkänt! Hoppas hon klarar sig!