söndag 20 oktober 2013

Fyllda av hat

Det kusliga i den diskussion som har dykt upp efter ärkebiskopsvalet är hur fyllda av hat människor verkar vara, hur benägna de är att tolka allt till det sämsta, hur villiga de är att se splittringar, hur de slår sig för bröstet och säger att de är kristna, de har den rätta tron medan Svenska kyrkan går fel. Hemskt! Fan är lös!

Sedan undrar jag vad som egentligen är grunden till allt det här. En illasinnad tolkning av begåvade och ödmjuka svar kan väl ändå inte vara hela sanningen?

Det är väl inte rentav främlingsfientlighet inför en invandrad tyska som är den verkliga orsaken? Man skulle kunna tro det när man läser bloggar, där just det tyska ursprunget verkar vara ytterst kontroversiellt och orsak till allehanda spekulationer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En mycket bra reflektion. Du är som vanligt mycket klok.
Hon är en utländsk kvinna! Tänk om främlingsfientligheten är orsaken till påhoppen. Kusligt.

Sonika

nya tant lila sa...

Tack för att du skriver att jag är mycket klok! Sådant behöver man höra när man sitter ensam med sin katt, med ett ben som värker och med regnet strilande utanför fönstret och undrar om det är någon idé att fundera över vart man själv och Svenska kyrkan är på väg?