lördag 23 mars 2013

Vem vågar öppna munnen i Sverige idag?

Det som händer runt Billström på grund av hans uppmålade bilder av var illegala invandrare uppehåller sig ser jag som ytterst allvarligt. Inte för att Billström är rasist på något sätt, utan för att det håller på att hända något mycket allvarligt i Sverige idag. Man försöker nämligen lägga munkavle på folk.
Vad var det han sade? Det där med blonda och blåögda såg jag bara som en bild av svenskfödda. Får man inte vara blåögd och blond längre i det här landet? Vi som är det ska kanske utrotas eller låtsas som om vi inte finns? Att detta skulle vara rasism är fullständigt hårresande. Och nu håller reportrarna på och tuggar på dessa ord. Till och med i lördagsintervjun med Göran Hägglund idag fick han frågan vad han tyckte om det sagda.

Men folk får väl ta och coola ner!
Det har gått troll i invandringsfrågan i Sverige. Det är dags att besinna sig och att inte vara rädd för att ta i problemen! 

Jag har tjugo års erfarenhet av undervisning av invandrare och av dessa är ett år med enbart romer.
Jag anser att  integrationsproblemen är mycket större än vad man vill se i vårt land. Jag anser att det finns kulturella skillnader i förhållningssättet till samhällets lagar som gör det mycket problematiskt för en del grupper att anpassa sig. Fördomar? Nej, detta kallas inte fördomar! Detta kallas erfarenheter, och de kan inga blåögda svenskar utan erfarenhet av de problem som kan uppstå ta ifrån mig.
Detta betyder inte att jag är rasist! Det betyder däremot möjligtvis att jag inte är så blåögd!

3 kommentarer:

LFL sa...

Får bara vita säga "Back is beautiful"?

nya tant lila sa...

???

LFL sa...

Det ska förstås vara "Black is beautiful". Det får vem som helst säga i Sverige. Även de som själva är svarta. Det är däremot rasism om någon som själv är vit säger "White is beautiful". Om man själv är svart får man däremot säga "Vackra svenska flicka", utan att vara rasist. Obegripligt.

Jag frågade en gång om det är tillåtet att sjunga "Leende guldbruna ögon har jag förälskat mig i", vilket var en känd schlager, som framfördes av dansbandet Vikingarnapå de under den tiden helvita svenska dansbanorna. Jag fick till svar av en journalist (som modererade en blogg), att det var ytterst tveksamt, eftersom de leende guldbruna ögonen, som Vikingarna sjöng om, kunde förutsättas tillhöra någon med vit hudfärg.

Man frågar sig ju då, om inte de som anklagar andra för att vara rasister, inte är de värsta rasisteerna själv. Lider svenska journalister av självförakt, som de projicerar på andra?