söndag 17 mars 2013

De skrämmande lögnerna

Många gånger den senaste tiden har jag tänkt tanken att det väl är gott och väl när saker är så tydliga som att någon skriver till någon på nätet att han/hon ska skjuta honom/henne eller göra annat hemskt. Här finns ingen tvekan. Detta är nätmobbning, hot och våld.
Det är mycket värre med det andra, det subtila, det som verkar vara sant men inte är det, det som liksom ingen kan värja sig mot.

Precis som med misshandel. Om någon slår dig, då har du svart på vitt, men om någon misshandlar dig psykiskt år efter år, gröper ur ditt självförtroende och får dig att tappa livsglädjen, då kan personen ifråga gå fri.

Idag har jag varit upprörd. Anledningen är att jag såg fullständiga osakligheter serveras på en blogg i ett kommentarsfält. De gällde inte mig, men saker som finns inte så långt ifrån mig.

I fantasifulla utsvävningar har människor blivit till pedofiler, och det finns fog för anmälningar påstår kommentatorn och ja, personen ifråga verkar vara helt uppe i den rättsprocess som kan följa, enligt honom. Vad handlar det om?
Några lektioner. Det finns inte ett enda dugg i det som har framkommit i media som borde få någon att misstänka att det handlar om pedofili och sexuellt utnyttjande som denna människa insinuerar.

Då är nätet skrämmande! När vad som helst kan publiceras om vem som helst, och detta får stå oemotsagt och kanske bli till en sanning, då är vi ute på mycket djupt vatten, och då har omoralen vuxit och tagit gigantiska proportioner!
Detta borde, om något, vara straffbart!

Inga kommentarer: