söndag 24 mars 2013

Är politiker en annan sorts människor?

Finns det någon grupp i samhället som får större förakt från människor än dem de kallar "politiker" med ett svepande samlingsnamn på allt från ministrar till ersättare i skolnämnder. Det sägs vara politiker som förstör kyrkan, det är skolpolitiker som inte begriper något om skolan, ja, det är politiker som står för allt ont i detta samhälle.

Visst, till en viss del kan också jag ha betänkligheter, för de unga män och kvinnor som går direkt från skolan in i politiken för att stanna där, har förmodligen ganska stora brister i sina erfarenheter.
Och de som sitter i Stockholm och kanske ska besluta om vargar i Norrland- eller Blekinge- vet troligtvis inte heller så mycket om hur det är på fältet så att säga.

Men annars, de där vanliga, knegande kommunalpolitikerna som har barn i skolan och gamla mammor och/eller pappor på äldreboenden och som kanske går i kyrkan om söndagarna, vad är det för märkvärdigt och konstigt med dem?
Varför skulle inte de vara betrodda att fatta beslut om verksamheter som de har lika stor insyn i som alla andra på orten?

Hackandet på de folkvalda i ett demokratiskt system verkar på mig endast tyda på stor omognad och okunskap.
Vi har ju folkvalda just för att de ska representera oss, folket, de vanliga människorna.
Om vi inte har dem, vilka ska vi då ha i stället?

Inga kommentarer: