fredag 1 mars 2013

Mardrömmen om Hin håle

Jag vaknade med en otäck känsla i morse efter en mycket obehaglig dröm.

Det var en underbar sommardag och vattnet på den lilla sjön var spegelblankt när jag satt där med en vän i båten, och vi rodde stilla ut över den blanka vattenytan.
Plötsligt började det blåsa, och snart var det mycket otäckt i båten. När jag tittade mot min vän hade han förvandlats till en ful, gammal gubbe med ett hånflinande ansikte och horn i pannan.

Jag blev så rädd att jag hoppade överbord, men det gick inte att simma i de höga vågorna som blåstes upp. När jag försökte klättra tillbaka upp i båten igen, tog den flinande djävulen bort mina händer från båtskanten och försökte hela tiden trycka ner mitt huvud under vattenytan. Men då, när jag just trodde att jag höll på att drunkna, vaknade jag med ett ryck.

Jag funderar på drömmen. Nog är det viktigt att vi förstår vilka vi tar med i våra båtar... Vi kan välja; någon som är en trygg hand att hålla i eller någon som hela tiden försöker dra ner oss och förkväva oss. Vad väljer vi då?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken obehaglig dröm. Så sant du skriver att det är viktigt att reflektera över vem man vill ha med på båten. Men om man är i en båt där man måste vara just nu och blir mobbad Vad gör man då? Det kan t o m vara så att det är chefen som mobbar eftersom det är tillåtet att mobba. Vad ska man göra i detta läge?

Alice

nya tant lila sa...

Jag tror att man ska berätta om alla former av misshandel och mobbning.

Anonym sa...

Berätta till vem? De förbjuder en att berätta och hotar med konsekvenser om man berättar.

nya tant lila sa...

Vilka är de? Finns det inget skyddsombud?

nya tant lila sa...

Jag tror att mobbning på arbetsplatser är en stor orsak till människors utbrändhet. Den kan vara subtil, och den kan vara tydlig. Men ofta räcker det med att det finns någon som visar ett klart stöd till den utsatta och som inte ställer upp på mobbarna. Chefen har nog ofta andra anställda med sig. Ett stort problem, svårt att säga hur man ska handskas med det.