söndag 17 mars 2013

Förtalets blogg

Det är för mig helt ofattbart att inte biskop Jan- Olof Johansson ingriper mot Dagbloggen. Var det just på grund av den egenheten, att man trodde att biskopen aldrig skulle (våga?) ingripa på det sätt hans företrädare gjorde, som gjorde att man ville ha honom som biskop i Växjö stift?

Bloggen verkar ha som syfte att svärta ner och smutskasta meningsmotståndare- och de är många.
Detta kan man till viss mån begripa, och det finns kritik som jag lugnt kan instämma i.Men, när blogginnehavaren, trots att bloggen är modererad släpper igenom de mest oanständiga anklagelser mot folk där någon också helt felaktigt relaterar förlopp inom en församling, då måste man ju undra var ansvaret hos blogginnehavaren finns.

Världen har förvisso styrts av galningar många gånger i historien. Det farliga är om dessa galningar också är verbala och kan dra med sig andra människor i sina fördomar, sina fördömanden och sina falska påståenden. Jag behöver givetvis inte påminna om 1930-talets Tyskland.
Som tur är har inte alla "galningar" fått någon makt. Det mesta stannar därför som ord på ett papper.
Får vi hoppas. För annars är det mycket illa. Att insinuera att en person kan vara pedofil och påstå att människor begår allehanda brott kan verka vederhäftigt, men hur är det om detta är taget rakt från luften och inte har någon som helst verklighetsbakgrund?

Inga kommentarer: