tisdag 5 mars 2013

Vargen kan stanna i Norrland!

Säkert är jag inte ensam om att vara trött på förvirrade vargar som letar efter en partner i olika villaträdgårdar.
Vad har hänt med den svenska vargstammen? Det kan väl inte vara naturligt att de ränner runt i tätorterna och står och glor på folk på några meters avstånd eller nappar till sig någon liten hund på promenad.

Nej, så här vill jag inte ha det! Jag ser med vemod att det samhälle där man inte hade vargar, inte hade gruppvåldtäkter, där gamla inte blev rånade, speciellt inte mitt på dagen, och där människor betraktades som värdefulla för jobb, nu har försvunnit.

Låt vargarna vara i Norrland, om vi nu absolut ska ha dem här, där finns stora skogar att ströva i och säkert också flera partners än det finns i en trädgård i Ronneby!



3 kommentarer:

LFL sa...

Junselevargen vistas alldeles för nära renskötselområdet. Den har flyttats långt söderut flera gånger, men har vandrat hem igen varje gång. Eftersom flyttningarna har misslyckats (och är inte det djurplågeri att stänga in vilda djur i små burar?) bestämdes att den skulle skjutas. Men beslutet har överklagats och rivits upp av förvaltningsrätten.

Den svenska vargjakten har förbjudits av EU, som pekar på att det finns 3000 vargar i lilla Estland. Enligt Sveriges regering, som ska det bara finnas 200 vargar i Sverige, och därför har vi licensjakt på varg varje år. Det går inte att inhägna hela renskötselområdet. Eftersom de flesta vargvännerna bor i södra Sverige, och speciellt i storstäderna, tycker samerna att där ska vargen också finnas.

Hur klokt är det egentligen att trotsa EU? Följden har ju nu blivit att vargar, som borde skjutas för att de är för närgångna inte skjuts, medan oskyldiga vargar, som visas långt från människors trakter skjuts.

Vargar är intelligenta och läraktiga djur, som har lärt sig att det är större chans att överleva i en villaträdgård än i skogen.

Sverige är det enda landet i Europa som har problem med sina vargar. Antingen jagas de, eller också behandlas de som helt ofarliga lekkamrater.

I Junsele finns en djurpark, så det är väl klart att vargen lockas dit, och tar renar, när den inte lyckas ta sig in i djurparken.

nya tant lila sa...

Men det är inte Junselevargen som ränner runt i trädgårdarna i Blekinge för närvarande!

LFL sa...

Den kommer nog, för den ska flyttas en gång till...