torsdag 21 mars 2013

Att leva låtsasliv på nätet

Vi har nyligen fått höra hur en man i 40-års åldern framträdde som jämngammal inför en tonårsflicka på nätet. Hon befaras ha tagit sitt liv.

Detta är givetvis garanterat inte den enda falska identiteten som finns på nätet. Man kan nog misstänka att det vimlar av dem. Och det handlar inte enbart om pedofiler eller andra skurkar, utan också om människor utan egentligt liv och identitet, som på nätet skapar sig en sorts nätidentitet och som kan framträda med stor pondus och auktoritet under denna, utan att egentligen ha någon som helst position eller roll i det de framför. Inte ens erfarenheter eller kunskaper om det de med stor bravur och många ord skriver om. De är helt enkelt, för att uttrycka sig vulgärt, bara stora i truten!

Den sortens folk är egentligen ganska farliga, för de kan dupera andra som kommer att tro på dem.

En bra indikator på en sorts falsk bloggidentitet har jag sett när människor inte alls presenterar sig själva på sina bloggar. Ja, de kan prata om sina erfarenhet, men deras bloggar är vita som snö då det gäller en presentation av blogginnnehavaren. Detta är nog ofta ett observandum.

Annars kan man ju alltid försöka googla människors namn, om man nu har detta! Det de själva inte förtäljer kan ju Google berätta, eller hur?
En del visar inte sitt namn, andra visar namnet, men berättar inte vem de är!

Inga kommentarer: