onsdag 5 december 2012

Politisk framgång kräver tydlig politik

Nu har SCB presenterat opinionssiffrorna för november.
Socialdemokraterna minskar och SD går framåt. Dessa siffror lär vara säkra.
Ja, är det konstigt?
Nu kom den intervjuade  reportern i Aktuellt på den lysande insikten att väljarna faktiskt stämde in i SD:s invandrarpolitik. Är detta  förvånansvärt när till och med kommunerna säger nej till fler flyktingar?

Men vad väljarna inte verkar se är hårdheten i det partiet. Där anser jag att jag ser mycket otäcka drag. Helt i stil med Svenska kyrkans. Ett parti vars partistyrelse bär sig så illa åt mot sina medlemmar som de gör, skulle jag aldrig i livet rösta på! Tänk bara att tvinga en rullstolsburen riksdagsman bort från jobbet när han hade missuppfattat en situation och trott sig vara bestulen! Botten!

Socialdemokraternas nye ledare är nog en klok och erfaren man, tror jag, och han gjorde bra ifrån sig i senaste TV- intervjun. Var det Agenda? Men inte verkar han vara sosse! Han ter sig väl snarare som en moderat light. Och deras finanssekreterare är väl, som någon uttryckte det, som vilken annan person från Handelshögskolan. Var  finns sossestämplarna?
Går man till de politiker som har S-bloggar verkar de inte riktigt fatta vad som händer. Idag, när TV hade intervjuat SD:s partiledare om den stora framgången hade de lyckats hitta att förtroendet för dem hade sjunkit! Men en del av herrarna är kanske lite till åren komna!
Där tycks politiken bara handla om hur man hånar borgerligheten och SD och man skriver bara om alla de fel man tycker att dessa gör. Vinner man val på det sättet?

Mitt eget parti är fortfarande under riksdagsspärren på 4%. Det borde spetsas till tycker den förre partiledaren. Det är fler än han som tycker detta. Man måste vara tydlig och avvikande så att det är lönt att rösta på partiet. Man måste helt enkelt stå för något.

För mig är KD ett parti som värnar människovärdet. På det stora hela taget. Det borde därmed vara ett mycket viktigt parti för människor i allmänhet. Men det förstår tydligen inte väljarna.

Framgång i politiken kräver helt klart tydliga linjer!


1 kommentar:

LFL sa...

Du kan nog vara ganska lugn för att kd klarar spärren. Kd har alltid haft bättre resultat i valen än i mätningarna före valen. Men det vore kanske trevligt att inte bara klara spärren, utan dessutom få ett rejält lyft?

Om man redovisar länsvis är bilden att s backar och sd går framåt inte alls så tydlig. I Blekinge är det tvärtom. Om det vore val idag och om Blekinge hade varit representativt för hela Sverige, så hade s + kd kunnat bilda regering tillsammans.

Både s och kd ligger kraftigt över riksgenomsnittet i Blekinge. Och det är sd som tappar.