söndag 23 december 2012

En eloge till mina riktigt gamla väninnor!

Idag, så här inför julen, när julkort och julhälsningar har trillat in vill jag ge en eloge till mina riktigt gamla väninnor.

Den allra äldsta, som jag blev bänkkamrat i femte klass, Kerstin, bor numera i Australien sedan 1960-talet, men vi har haft kontakt i alla år och två gånger efter deras flytt från Sverige, senast förra sommaren, var de och besökte mig. Nu på morgonen läste jag ett långt mejl från henne.

Sedan har vi Monica, som numera bor i Rom. Vi lärde känna varandra i realskolan. Vi var väl då elva år gamla. Vi ses ibland när hon är i Sverige på besök, men annars pratar vi i telefonen.

Britt kom in i klassen något år senare och hör också till de där riktigt gamla, goda vännerna. Hon bor sedan många år i Stockholm.

Lite senare klasskamrater var Inger och Inga. Inger och jag har haft mycket kontakt, och vi umgicks i familjerna som gifta, då vi bodde nära varandra. Vi har också gjort utlandsresor tillsammans. Inger är nu gift för andra gången och bor i Lund.

Och så har vi Ulla som jag började jobba med på Kursverksamheten 1970. Vi bodde nära varandra sedan vi hade köpt hus, och våra familjer umgicks. I morse fick jag sms från Ulla, och vi pratar och mejlar till varandra.

De här sex kvinnorna är riktiga stjärnor! De är skärpta, alerta, intressanta och pålitliga.

Det finns flera gamla vänner, som är ingifta i släkten eller släkt till släkten.

Jag är mycket tacksam över dessa mina vänner! Och jag hoppas att de/ni som ni andra får en God Jul!
Detta som en paus i julstöket.


'
 
Bellman gillar tomtefiltarna.

Inga kommentarer: