måndag 2 juli 2012

Att skjuta partiledare- ett barnanöje?

Först så tog jag alltså bort inlägget om vänskapen igår. Jag kände, efter publiceringen, att det var alltför utpekande, som ni nog förstår. Att präster inte lever efter läran är ju heller inget nytt!

Idag finns det en stor artikel i BLT om det dataspel för BARN där SD:s partiledare Jimmie Åkesson blir skjuten.
Det är bara på skämt, säger upphovsmannen! Skämt! Är det skämt att skjuta en namngiven person i ett spel? Vad är det man lär barnen genom sådant?
Detta borde vara straffbart, anser jag.

Jag försvarar inte SD:s politik, även om jag tycker att man borde lyssna på vissa saker hos dem, men jag försvarar banne mig rätten att i ett demokratiskt valt parti få arbetsro. Och rätten att inte bli mobbad av andra riksdagspartier.
Förr var det, som jag har skrivit många gånger, kommunisterna som var det stora spöket, åtminstone inom S, där jag befann mig förr under 28 års tid.  Syndabockarna växlar.
Jag har alltid försvarat SD:s rätt och menat att det är skandalöst att man mobbar ut dem i politiska sammanhang. De är folkvalda, de har inte kommit till genom en militärkupp!

Och sist, men inte minst, är exempelvis S fritt från främlingsfientlighet? En sådan finns nog lite här och var, det är bara trams att hävda något annat.

Den person som gör dataspel, där man skjuter partiledare är inte värd något annat än vårt förakt, och spelet borde förbjudas!

Vad händer när människor inte vågar ta politiska uppdrag och ingen vågar vittna i rättegångar?
Vi är redan delvis där! Vår demokrati är i fara!

3 kommentarer:

LFL sa...

Breiviks värld kan ju ha varit som ett sådant dataspel. Och vad säger att inte ungarna i sin fantasi sätter ett annat ansikte på den som ska skjutas?

nya tant lila sa...

Det gör väl inte saken bättre vem de än leker att de skjuter! Barn ska inte hålla på med den sortens lekar.

vally sa...

...verkar ju inte vettigt.